Skötselråd

Här är lite skötselråd som är viktigt att tänka på när det gäller smyckena:
·         Tänk på att undvika att blöta ner smyckena eftersom de då kan bli förstörda. Smyckena ska helst undvika dusch, bad, disk, träning, parfym, bodylotion, hårspray samt liknande kemikalier som sliter på smyckena, så se till att din hud torkat innan du sätter på dig dem. Förvara inte smyckena i badrummet utan förvara dem gärna i en påse eller liknande på annan plats.
·         Vissa hudtyper är känsligare än andra mot silverplätanderade smycken (ibland så känsliga att dem inte kan använda dem)
·         Tänk på att kroppens egna oljor/fetter sliter på smyckena.
·         Använd inte silverputs på smyckena då det inte är silver rakt igenom (om inget annat angetts)
·         Med tiden tappar vissa smycken färg och glans men om man sköter dem väl så håller dem sig fina länge!

Material
Pärlorna är av olika material t.ex akryl, metall, glas mm.

Berlockerna är gjorda av nickelfri metall och är som de flesta metallprodukter känsliga för vätskor (vatten/parfym). Ibland används berlocker i akryl med metallöverdrag. De är lite lättare till vikten.

Vi använder alltid nickelfri metall. Metallsmyckena/kedjor är som de flesta metallprodukter känsliga för fukt. Läs skötselråden ovan.

De ringar vi använder till berlockerna är öppningsbara ringar av olika metall och de håller så länge du inte drar i dem.

Vi använder nickelfria örkrokar och stift om inget annat anges.


Kvalitét
Smyckena är handgjorda och når inte alltid samma hållbarhet som fabrikstillverkade smycken. Vid normalt användande ska smyckena hålla väl och länge. Marys Angel vill att ni får hållbara smycken, mejla därför gärna om du har åsikter om det.

OBS. Marys Angel ansvarar ej för smycken som gått sönder. Det är upp till kunden att behandla det varsamt. Om ett smycke du köpt gått sönder kan vi dock ha möjlighet att laga det åt dig mot betalning. Hör av dig om ditt smycke gått sönder trots att du följt skötselråden så vi vet om smyckena håller rätt kvalitét.